På den här sidan informerar vi om evenemang och händelser som sker under vårt jubileumsår 2023 då Nylands Brigads Gille r.f. fyller 60 år.

Från Gillet centralt kommer vi under att ordna en föreläsningsserie med olika föredragshållare som vi ordnas på distans via Zoom.

Vi kommer i samband med vårmöte också ha en föreläsare. Vårmöte ordnas 26.4.2023 i Helsingfors. Gäst meddelas senare här på sidan samt på vårmötessidan och per mejl till medlemmarna.

Vi kommer också i samband med Fanbäraren nr. 3/2023 att publicera ett lite längre nummer innehållande en resumé över de gångna 10 åren som kompletterar de tidigare utgivna historiker vid 25-års jubiléet och vid 50-års jubiléet.

Jubileumsåret kulmineras i höst med en jubileumsfest. Det betyder ett dagsprogram med höstmöte och program på brigaden samt kvällsfest.

Välkommen på 60-årsjubileum

Nylands Brigads Gille r.f. är grundat år 1963 och fyller därmed 60 år 2023. För att fira detta så ordnas ett Jubileum inklusive festmiddag på lördagen närmast Gillets årsdag, Svenska dagen. Utöver festmiddagen så ordnas program på brigaden under eftermiddagen innan festen. Jubileumsgäster får bland annat bekanta sig med den moderna brigaden och deras tidsenliga trupputbildning. Jubileumsinbjudan gäller två personer.

När:

Lördagen 4 November 2023

Plats:

Nylands brigad

Program:

Kl. 14:30 Gillets höstmöte

Vi önskar att medlemmarna deltar i höstmötet.

(Möjlighet att delta i 1h guidad tur från och med klockan 14.45 på Chappe (inträde på egen kostnad) för icke-medlemmar.)

Kl. 16:00 Presentation av den moderna brigaden

Deltagarna får bekanta sig med brigaden, dagens trupputbildning och de förändringar som har skett under de senaste åren.

Kl. 18:00 Festmiddag på Officersmässen

Program och musik

Festpanel med tidigare Brigadkommendörer Henrik Nystén, Anders Gardberg, Juha Vauhkonen och Kjell Törner med Jens Berg som utfrågare och moderator.

Dans

Premieringar

Klädsel: Mörk kostym med ordnar

Deltagaravgifter

Jubileum 70 € /person

Busstransport 20 € /person

Extra dryckespaket 15 € /person

Busstransporter ordnas enligt behov. Man meddelar intresse vid anmälningen.

För musiken står Dragsviks Traditionsmusikkår.

ANMÄLAN

Anmälan via Gillets medlemsregister Flomembers.

Anmälningstiden är ute! Ifall det kommer avbokningar kan det möjligen finnas en plats.

SISTA ANMÄLNINGSDAG 26.10

Frågor gällande jubileet kan riktas till styrelseordförande Christoffer Hällfors per e-post till ordf@nylandsbrigadsgille.fi