Marinens årsdag 2023

Välkommen att fira Marinens årsdag till Raseborg med hela familjen.

Marinens årsdag firas i år den 9 juli 2023 i Raseborg på området vid Norra hamnen. Festligheterna börjar redan dagen innan med presentationer av fartygen. Arrangemangen ordnas av Nylands Brigad tillsammans med frivilliga inom sjöförsvarsfältet.

lördagen den 8 juli ordnar Marinen öppet hus för krigsfartyg som är förtöjda vid Norra hamnen mellan kl. 13.00 och 17.00.

söndagen den 9 juli fortsätter firandet av årsdagen enligt följande tidsschema i Raseborg:

8:00 flagghissning, Norra hamnen
9:00 Kransnedläggning, Ekenäs nya begravningsplats
10:00 Granskning av Marinens trupper, Norra hamnen
11:00 Materielutställning och Jurmo-turer för allmänheten, Stallörsparken

Materielutställningen stänger kl. 18:00.

Gratis inträde till dagsprogrammet.

Årsdagens kvällsfest

Det finns dessutom möjlighet för Gillets medlemmar, som del av Marinreserven, att delta i kvällsfesten på Dragsvik officersmässa.

Marinreserven rf arrangerar årsdagens kvällsfest för Marinen den söndagen den 9 juli kl. 19.00 vid Dragsviks officersklubb.

Årsdagens kvällsfest erbjuder en marin atmosfär med trevligt sällskap, god mat och dryck. Efter middagen fortsätter kvällen med dans till tonerna av Försvarsmaktens värnpliktsorkester. Klädkoden för kvällsfesten är mörk kostym (utan ordnar) eller uniform.

Anmälan till kvällsfesten är öppen fram till söndagen den 25 juni kl. 23.59 på adressen https://bit.ly/vuosipaiva23. Observera evenemangets avbokningsvillkor som finns på anmälningsformuläret.

Marinreserven undersöker möjligheten till gemensam transport från centrum av Ekenäs till Dragsvik och tillbaka. Marinreserven kommer att informera föreningarna om detta så snart som möjligt. 

Middagskortet kostar 75,00 €/person och inkluderar en trerättersmiddag med dryck. Marinreserven ber att betala för middagskorten senast söndagen den 2 juli till Marinreserven rf:s konto FI82 2199 1800 1997 26 (NDEAFIHH), med meddelandefältet ”Vuosipäivän iltajuhla 2023” och deltagarnas namn. 

MENY:
Sik tartar med gurka, rädisor och körvel
***
Hjort Wallenberg gjord på viltkött från Viltgården, grönkål, körsbär och hjort-”Jus Gras” 
***
Mandel-financier, vit choklad, hallon och lakrits
***
Kaffe och te

Marinreserven rf hälsar hela Marinens personal samt medlemmar i Marinreserven rf:s föreningar och representanter för samarbetspartners välkomna till kvällsfesten.

Relaterade artiklar